Fortsätt till huvudinnehåll

1080 HD


Hur lång tid kommer det ta innan standardkvalitén på YouTube är 1080 HD? Teknik- och medieutvecklingen tycks ha två parallella spår, det ena går mot förfinad bildkvalité. Stora bildskärmar med krispig skärpa. I motsatt riktning tycks ljudkvalitén röra sig. Standardkvalitén på digitala ljudfiler är fortfarande mp3, som är hörbart sämre än t.ex. aiff. 
          En betydande del av skivbolagens intäkter kommer från ringsignaler, som främst fungerar som identitetsmarkör än som något annat. Men förutsättningen att lyssna på musik i ringsignals-formatet är ju sämsta tänkbara: när telefonen ringer stressar man för att svara och lyssnar då så lite som möjligt på musiken. Omgivningen hinner dock säkert få ett intryck vem man är. Och det är väl tanken?


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Skola, analys och åtgärd

Skolinspektionen och utbildningsdepartementet befolkas av individer sprungna ur den svenska skolan. Finns här samband mellan analys av orsak till problem, och åtgärd av dessa ?  Pieter Bruegel  the Elder: The  parable of the blind ( 1568).

P K Jersilds dödshjälp

Assisterad dödshjälp är ur etiskt perspekiv mindre komplicerad än organdonationer och aborter, menar PC Jersild (DN 9/2-08). Eftersom det inte finns någon tredje part att ta hänsyn till bör varje människa ha rätt ta sitt liv i livets slutskede. Men finns det verkligen ingen tredje part? Vi är alla del av ett större sammanhang, ett samhälle. Om staten ger individen dödshjälp, så kan detta även ha en normerande effekt. För att inte belasta vårdapparaten i onödan, bör obotligt sjuka kanske aktivt erbjudas assisterad dödshjälp? Den enskilda människans val är inte avskilt den övriga världen. Jersild menar att "De som inte kan tänka sig dödshjälp ska självklart slippa. Men de ska inte tillåtas påtvinga oss andra sin åsikt." Frågan är vems åsikt som är påtvingande. http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=741188